My name is covid-19

TO NI FILM O VIRUSU.
Noviceustvarjalci

My name is Covid-19

To ni film o virusu.

Film My name is Covid-19 ni film o virusu. Film dokumentira dogodke in doživetja o psihološkem učinku, posledicah, so smo jih preživljali ljudje med zaprtjem družbe, tako imenovanem “lockdownu”.

Pandemija Covid-19 ima veliko obrazov. Vsi gledamo in beremo novice, ne glede na vir, vendar ostaja še vedno veliko skritega: občutki ljudi, odzivi na situacijo, njihove potrebe in upanja. Bi lahko predvideli vaš odziv na to kritično situacijo, ki je trajala tako dolgo in še vedno ostaja?

MY name is Covid-19

 

5 ZGODB

Film opisuje pet različnih življenskih zgodb. Vsaka zgodba se osredotoča na življenje ali posameznika ali družine. Sledi njihovim doživetjem, težavam, izzivom med odnosi, tudi duševnim stiskam v času zaprtja družbe. 

Spomni nas, da je to čas, ki je še vedno tukaj in nas opominja, da smo skoraj pozabili, kako živeti skupaj, ko smo stalno skupaj. Naše življenje je pretresla neznana situacija, ko je potrebno pomagati vsakomur, ki je pomoči potreben, ne glede na razlog ali življensko okoliščino.

MY name is covid-19

ZGODBE

Davor Bakša

Gordana Kalan Živčec

VLOGER Mitja

Maria in Matej

Novakovi

 

MY NAME IS COVID 19

Davor Bakša

Zgodba se dogaja na Hrvaškem v Puli. Prikazuje življenje starejšega občana, ki za preživetje zbira reciklirane odpadke. To česar se vsi bojimo, je on že doživel.

Davor Bakša

MY NAME IS COVID 19

 Gordana Kalan Živčec

Zgodba predstavi zdravnico, zaposleno na urgenci v Sloveniji, ki pa živi na Hrvaškem. Sledimo njenim doživetjem in občutkom, ki jih preživlja med pandemijo in popolnim zaprtjem družbe. Njeno delo ji omogoča prehajanje državnih mej v času karantene.

MY NAME IS COVID 19

Vloger Mitja

Na spletu najdemo ogromno vlogerjev in tako imanovanih vplivnežev. Zgodba predstavi življenje amaterskega vlogerja, ki doživlja osebno krizo. Poglobljeno oriše stiske skozi katere prehaja, kako se odziva na situacijo, s katero je na tako grob način soočeno človeštvo.

Vloger Mitja

MY NAME IS COVID 19

Maria in Matej

Zgodba predstavi mlad par, ki se je nedavno vselil v skupno stanovanje in zaživel skupaj. Maria je arhitektka, Matej je inženir programske opreme. Oba delata od doma in doživljata izzive v njunem odnosu. Neprimerljive delovne obremenitve, omejitev svobode in različen pogled na skupno življenje povzročajo razpoke v njunem odnosu.

Maria in Matej

MY NAME IS COVID 19

Novakovi

Zgodba o mladi družini. David je glasbenik in Maša prodajalka sta starša hčerkama v osnovni šoli. Najstnici Lana in Nika se soočata z omejitvami gibanja, stalno prisotnostjo staršev, šolanjem od doma, izgubo raziskovanja življenja. Starša na različne načine iščeta rešitve, bolj ali manj uspešno. Materi je vse težje. Oče prepozna svojo vlogo in prevzame odgovornost ter ponovno poveže družino.

Novakovi

MY name is Covid-19

Režiser Sven Begović

Sven Begović, rojen leta 1971, je hrvaško-slovenski režiser bosanskih korenin. Zadnjih 25 let je ustvarjal predvsem za televizijo. Oblikoval, pisal in režiral je za navječje televizijske hiše tako na Hrvaškem kot v Sloveniji. Njegovo najožje kreativno področje je resničnostna televizija.

My name is Covid – 19 je njegov prvi neodvisni dokumentarno-igrani film.

Ob režiji je tudi glavni avtor scenarija in skladatelj izvirne glasbe v filmu ter producent.

.

“S tem filmom sem želel pokazati, da je eidemija Covid-19 za vedno spremenila naše življenje. Zaprtje družbe je dobesedno porušilo naše življenje. Odprlo je nove teme ter nam pokazalo, da smo v tem sodobnem svetu vsaj v nekaterih situacijah pozabili resnično živeti drug z drugim. To je film o življenskih usodah ljudi iz vseh družbenih slojev, ki nenadoma postanejo enakopravni v temeljnih človeških vrednotah.”

Sven Begović, režiser

Kje vidite svoje mesto v dogajanjih ob epidemiji in karanteni povezani z novo infekcijo Covid – 19?

Kje boste pustili svoj pečat?

PIŠITE NAM